tirsdag den 13. januar 2009

Heinz - en monopolvirksomhed med skumle bagtanker





På nygårsvej nr. 35 ligger der en netto, en jeg købte ind i! Da jeg kom ud fra nettoen og beskuede min bon, faldt jeg over et bemærkelsesværdigt syn. Heinz Tomatketchup var den absolut dyreste artikel på min bon. Flasken overvandt endda hakket oksekød, dolmio og cocio. Tilfælde? - næppe! Her er først lidt historisk baggrund om Heinz!

Heinz Tomatketchup er et højreradikalt amerikansk produkt, der indholder Tomatpure, eddike, sukker, salt, krydreurter (bl.a selleri). Det er dog egnet for glutenfri kost.
Firmaet Heinz blev stiftet i 1869 som jo er 5 år efter at Tyskerne havde været i krig imod Danmark og havde vundet et nyt stort profitrigt areal.


Heinz Ketchup er den ketchup som alle vil have! ALLE VIL HAVE HEINZ!! Alt andet er uacceptabelt. Men der er jo ingen der har smagt andet, da det ville være uhørt at købe bouvais' ketchup. Men hvordan kan bouvais så holde gang i omsætningen. Ja fordi Heinz står bag bouvais, for ikke at være monopolvirksomhed på dette marked. Bouvais er et pyntprodukt for at snyde Konkurrencestyrelsen.
Jeg kigger nu nærmere på produktet det første man støder på er reklamen STAY CLEAN CAP - Racerenhed var også et begreb tyskerne brugte under holocaustperiodion i midten af det 20. århundrede. Her kommer den første nazi-reference.


Derudover står der selvfølgelig HEINZ TOMATO KETCHUP. I flasken/tuben er det trykt 57 flere steder, det skulle eftersigende være fordi at der er 57 varianter. Men vi har jo kun set en? Hvad kan der være med tallet. Det kommer vi tilbage til.
På bagsiden er det første man kan læse, på svensk. Sverige var neutrale under krigen, altså ligeglade med jødeudryddelsen. Sverige har derudover et blomstrende neonazistisk miljø. Hvilken gestus.'
Navet Heinz er bl.a. navnet på den nazistiske tyske journalist Heinz Höhne. Se selv:
http://en.wikipedia.org/wiki/Heinz_H%C3%B6hne
Heinz blev stiftet af Henry John Heinz. Derfra kommer navnet. Heinz har også lavet bønner, pickles osv. men de er mest kendte for Tomatketchupen. Henry John Heinz' forældre imigrerede fra Tyskland. Hm mistænktsomt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_John_Heinz
Vi tænker nu tilbage til den dyre pris? 23.95 kr. for noget tomatpure med selleri? hvorfor så dyrt? hvorfor monopol? Hvorfor heletiden en sammenhæng med nazismen og heinz? Hvorfor har der været der været 2 verdenskrige efter Heinz blev stiftet og ikke før? Heinz finiancerer nazisternes næste forsøg på 3. verdenskrig, og derfor kræver de disse enorme summer og det kan de gøre fordi der ikke er nogen konkurrence på området.
Du bliver hvad du spiser. så tænk dig om..

Ingen kommentarer: