onsdag den 7. januar 2009

Det store smøgleksikon

Arbejdssmøgen: En ikke-ryger ville sætte sig ud på toilettet og vente en 10 minutters tid for at hvile hovedet uden forstyrrelse. En ryger derimod kan legalt tage sig en velfortjent smøg for at holde pause. Denne kan sammenlignes med frikvarterssmøgen.

Bedstevensmøgen: Den smøg du ryger i selvskab med en dejlig person, ofte med indførelse af drikkelse og god musik. En ægte hyggespreder hvis vennen ligeså også er ryger.

Begyndersmøgen: Du har ikke prøvet det før, det smager af h. til, man hoster og kan alligevel ikke få noget ud af nikotinen, da man ikke kan indhalerer. Føj, men fortsæt endelig det varer ikke længe før du lærer det og så kan du nyde smøgernes glæder.

Densidsteforjegholderopsmøgen: En smøg, den sidste smøg i laaaaangt tid. Denne smøg skaber en euroforisk stemning, og vil huskes som noget specielt. Denne skal ryges med snilde for at slette alle spor af rygerstatusen så man ikke føler for stor en trang. Denne smøg kan ikke anbefales - bliv ved.

Festsmøgen: Kan i visse tilfælde også kaldes festivalsmøgen. Den er vigtig for attituden til festen, vigtig for stemningen, men tilgengæld dræbende hvis rygning foregår udendørs. Den hænger uløseligt sammen med ølsmøgen da øl ofte forekommer til festlige sammenkomster. For en afhængig er denne smøg til gengæld irriterende, da den kan ødelægge en stemning og splitte festen. Fester skaber et sort hul hvor smøger forsvinder ned i, ingen har røget dem, ingen har set dem, men de mangler i din pakke næste morgen.

Filmsmøgen: Kan være et godt brud på en dårlig film, og kan gøre seancen mere opmærksom og afslappende. Men hvis filmen er spændende og ekstrem vigtig så undgå dette, da røgen svækker udsyn og kan tage fokus for det essentielle.

Frikvaterssmøgen: Selvom du måske ikke har brug for en smøg i timen, så virker den opfriskende i mellem 2 kedelige timer og kan ved mangel føre til rastløshed. Bør dog undgåes omkring idrætstimer (Se sportssmøgen)..

Godnatsmøgen: Ligefør man sover. Får en til at slappe af og tænke over dagen der er gået. Denne smøg kan også være irriterende, hvis man bare vil sove.

Hashsmøgen: Man skulle tro, at ens hals og lunger var blevet voldtaget nok, men efter en joint kommer smøgerne ofte på bordet. Endten for at opretholde skævheden eller for at give følelsen af at man stadig indtager røg. Denne smøg er ofte misplaceret, da tør - og ømhed ofte har indtaget ens halsregion.

Jegharikkerøgetifleredagesmøgen: Denne føles naturligvis ekstrem tilfredsstillende, da man kan mærke nikotinen flyde rundt i kroppen. Men rent objektiv er den af helvede til, da den vidner om dårlige stunder og ofte gør en irriterende nikotinskæv

Jegharivirkelighedenikkelysttildennesmøgsmøgen: Smøgen du tager op af pakken, du ved du lige har røget 5. Hvis du har nok selvdisciplin putter du den tilbage i pakken. Hvis ikke ryger du den, velvidende at du slår dig selv ihjel en lille smule hurtigere end vorherre har villet det. Bør i den grad undgåes.

Kaffesmøgen: Må siges at være en af de mest værdifulde smøger, den gør et godt supliment til den varme og bitre drik. Smøgen tillader en at føle sig poetisk, da den stereotype forfatter ofte er høj på en blanding af koffein og nikotin, når vedkommendes værker kreeres.

Kedsomhedssmøgen: Bør undgåes, den vidner ofte om lektieskrivning, for langt tid på facebook eller mangel på inspiration. Den leder til afhængighed, hvilket er farligt hvis de keder dig på et sted hvor der ikke kan ryges. Bruges også ofte til at bryde en kedelig bevægelse, så som cykling.

Lånesmøgen: Hænder ved mangel på tid eller penge til at købe eller finde nye! Heraf låner man smøgen tættest på, hvilket kan resulterer i forfærdelige hændelser da man ikke har styr på hvilken slags man får. Ved uheld kunne man rende ind i Prince Highland taste.

Madsmøgen: Før, under eller efter maden - en genial smøg. Skaber hygge og gastronomisk udfoldelse i køkkent suplerer et godt måltid, hvis den passer ind og er nødvendig til at slå mave med. Får en til at slappe af efter et hårdt og krævende måltid. Også kendt som fordøjelsessmøgen.

Mangelpåmadsmøgen: Tilfalder ofte ved lavvande på kontoen, og kan på den måde dræbe sulten. Denne smøg er helt legal, bortset fra at den ofte viser sig at være en billigsmøg og derfor ikke den store smagsoplevelse.

Mensjegventersmøgen: Når man kan se at der er 7 minutter til at Holtetoget går, kan man ligeså godt dræbe tiden, med en smøg. Denne fører dog tit til nasseri fra folk der skal med samme tog. Kan også sammenlignes med kedsomhedssmøgen, men denne er tilladt da kaffe, morgener og øl kan hænde omkring stoppesteder.

Morgensmøgen: Sker ofte i mørke, endten fordi det er vinter eller fordi dine øjne er blændede af det skarpe lys. Denne ryges tit til kaffe, og er nødvendig før indtagelse af morgenmad.

NUERJEGSUR!!!smøgen: Smøgen tændes ofte efter negative hændelser, så som en dårlig dag, en irriterende SMS fra eksen, en dårlig karakter etc.. Den perfekte undskyldning for en smøg.

Præmiesmøgen: Også kendt som Missionaccomplishedsmøgen! Du har måske lige fået sat de telt op på årets roskildefestival, eller måske afsluttet en længere opgave. Som præmie skal du nyde en velfortjent smøg. Og det føles godt - Mmmm!

Regnskabssmøgen: Eksempel; Du har sat dig for kun at ryge 10 smøger om dagen, men har kun røget ni, derfor bliver du nødt til at ryge den sidste for at holde regnskab i pakken. Et andet eksempel kunne være, at man ryger den sidste smøg i pakken bare for at give sig selv lov til at købe en ny.

Rekvisitsmøgen: Den bruges i en eller anden grad til at gå ind i en rolle. Den bruges ofte til at imponere det modsatte køn, eller på anden måde fremstå vigtig. Denne smøg får dig til at føle dig lækker eller cool, men så snart den er røget færdig fremstår man ligesom før, specielt hvis man lider af selvbedrag. Denne smøg kan f.eks. fremkomme på en bar, som undskyldning til ikke at involverer sig i resten af selvskabet.

Road-smøgen: Ryges ofte gående, men også på hjul. Smøgen giver en den ønskede attitude - Engelsk indiebadass, Compton-G, Spaghettiwestern-Cowboy eller dusty arizona hillbilly. Giver ofte en form for ekstase specielt med musik tilsat (Kings Of leon kan her anbefales). Foregår den på hjul sker oftest noget andet, på cykel (Se kedsomhedssmøgen) opleves som et brud på det statiske tråd i pedalerne. Andre køretøjer kan have beggeeffekter - kedsomhed eller badass.

Rutinesmøgen: Smøgen der ryges samme sted, samme tid, hver dag. Den bliver stort set tændt inden for samme meter på ruten, hver dag, f.eks. på vej til skolen. Den ville B.S. Christiansen ryge hvis han røg.

Sex-smøgen: Misvisende af navn da denne forhåbentlig forekommer efter den erotiske seance. Denne er stærkt overvurderet rent fysisk da man ofte har sandpapir på mundens inderside. Dette gør smøgen utrolig tør - tilgengæld giver den partner imellem en rigtig hyggeligt og stilfærdigt stund hvor man i fuld tilfredshed deler nikotinen. Denne smøg er dejlig intim og dette har gjort den meget populær.

Sportssmøgen: Forekommer ofte efter krævende fysisk udfoldelse og dette bør i den grad undgåes, da den giver en forfærdelig åndenød og hoste. Denne smøg kan forekomme under sportsspil som f.eks. basketball, men dette må og SKAL undgåes, da den uden undtagelse ender i brændsår.

Stuntsmøgen: Den der endten skal tændes med noget så ekstraordinært som et bål, giftige stearinlys eller et gaskomfur. Eller også skal der udføres tryllekunstner med den, så som at vende den tændt i munden. Begge stunts fører ofte til forbrændinger eller giftige dampe i lungerne. Hvis man undgår dette, kan man være heldig at imponere.

Sygdomssmøgen: Den er ikke rar, du har overhovedet ikke lyst, men du bliver nødt til at ryge den. Av av av - den er ubehagelig.

Telefonsmøgen: En smøg, der anvendes oftest af piger når de snakker i tlf. Pigers samtaler over telefonen er for det meste lange og om fest, fyre og sex. Heraf kommer trængen til at ryge let på tale og smøgen bruges her som en del af den hyggelige samtale.

Thesmøgen: Smøgen passer underligt nok godt sammen the, eftersom varmt vand skal indeholde ½ kg. sukker for at være drikkeligt (Nogenlunde spændende) og sukker ikke just er en god kompagnon til tobak. Men dette må skylde drikkens varme.

Tømmermandssmøgen: Din hjerne vil dø, din hals er trævlet op fra aftenen førs smøger, det hele svimler og din mave skriger efter mad. På trods af den dårlige og tørre smag i munden har du alligevel brug for en smøg, bare til at starte en ny dag. Priceless...

Vildumedudogrygesmøgen: Smøgen kan mange ting, men bruges som scoretrick kan den også. Dette simple spørgsmål om at dele en smøg udenfor, er en undskyldning for at forlade et tæt befolket område og komme ud et sted, hvor smalltalk kan finde sted - Gør man dette godt ender det i en scoring.

Writersblocksmøgen: Smøgen der ryges når du virkelig ikke ved hvad du skal skrive i din stil og derfor må stoppe op for at tænke. Behøver ikke at være en kedsomhedssmøg, men kan også forstærke filosofiske tanker.

Ølsmøgen: Mængden af smøger man ryger til øl, vidner om dens fantastiske natur. Det er jing og jang. Det kan være på eftermiddagsbodegaet, aftendrukken, fodboldkampen osv. Ubeskrivelig god, da den bryder øllens kontuniutet og eftersmag og fungerer som refreshment i det tunge øl. Men pas på at nikotinen ikke fortunger dit hovedet det hænder ofte efter høj indtagelse af alkoholsrig humlebryg.

Credits: Beatrice Juliette L. Alexanian, Lasse Heide Fjordbo, Rasmus Elm og Amalie Ansager

Ingen kommentarer: