onsdag den 8. oktober 2008

Disc Jockey

Jesus!



Den gennemsnitlige danske DJ er et selvpromoverende vibskov der gerne vil være musiker, men intet musisk talent har, derfor vælger han at spille musik andre har lavet for at føle bare en smule rampelys. The Knife i har ret, man skal ikke se på en DJ man skal danse. Men hvorfor skal Mr. DJ så sætte sig selv i fokus.



En god DJ udvider folks horrisont, men er også populistisk. Undskyld pladevender i er meget fede - men hvorfor spille musik som folk ikke kender, hvilken festgænger får chancen for at udvide sin horisont når den ikke kan bearbejde det.



Hvad blev der af Toploader, Wild Cherry og The Trammps? hvorfor være bange for at spille det, det virker jo. Hvorfor være sej og opstille en facade af coolness og indsigt i musik som alle kunne finde på hypemachine men som ingen har tid til. Hvad er der galt med at publikum kan synge med? Jeg siger ikke at man skal spille Rihanna, men at man er til for sine gæster ikke for sig selv.



Jeg ville gerne være DJ, nej jeg vil gerne spille musik folk kan danse til. Og den gyldne regl er at man selv skal kunne danse til det.

Ingen kommentarer: